Bài tham luận khoa học

Trang chủ Bài tham luận khoa học Phytochemical Screening from Kalanchoe pinnata Leaf Extract Using The Design of Plackett-Burman Matrix and The Response Surface Methodology Box-Behnken

# Chi tiết
Tên bài tham luận Phytochemical Screening from Kalanchoe pinnata Leaf Extract Using The Design of Plackett-Burman Matrix and The Response Surface Methodology Box-Behnken
Tên hội thảo International Conference on Applying new Technology in Green Buildings (AtiGB)
Cấp bài tham luận Cấp Quốc tế
Thời gian 25-07-2025
Địa điểm Trường Đại học Sư phạm Kỹ thuật – Đại học Đà Nẵng
Tóm tắt Extraction of total polyphenol and total flavonoid from Kalanchoe pinnata leaf was optimized using response surface methodology. Basis on the single-factor experiment, this study analyzed six factors using the Plackett-Burman experimental design to determine the variables that significantly influence the extraction yield of total polyphenol and total flavonoid, namely ethanol concentration, liquid-solid ratio, extraction temperature, pH value, extraction time, and ultrasound power. Based on the statistical analysis, extraction temperature, extraction time, and ethanol concentration (or etliquid-solid ratio) are selected for further optimization of the extraction process, using the Box–Behnken design. Under optimum conditions, the yield of total polyphenol and total flavonoid were 72.59 mg/g and 50.39 mg/g, respectively. The results show that the leaves of K. pinnata show considerable potential as a source for the extraction of natural products used in folk medicine
Tên kỉ yếu
Nơi in kỉ yếu
Đường link
Tác giả Trương Văn Xạ, Trần Kim Thoa
Đơn vị Khoa Sinh hóa - Thực phẩm
Ghi chú

Các bài tham luận liên quan

Synthesis and enhanced luminescence of indium phosphide nanocrystals

Cấp bài tham luận: Cấp Trường (cơ sở)

Tên hội thảo: The 7th National Conference on Optics and Spectroscopy

Thời gian: 26-11-2012

Tác giả: Hồ Minh Trung

Đơn vị: Khoa Khoa học cơ bản

Phát triển mô hình du lịch xanh ở ĐBSCL thích ứng với biến đổi khí hậu

Cấp bài tham luận: Cấp Trường (cơ sở)

Tên hội thảo: Du lịch xanh Việt Nam trong bối cảnh biến đổi khí hậu toàn cầu: Thực trạng và giải pháp. Trường ĐH Công đoàn

Thời gian: 12-05-2025

Tác giả: Trịnh Thị Kim Thơ, Trương Thị Trang

Đơn vị: Khoa Sư phạm kỹ thuật và Xã hội nhân văn

Phân tích một số yếu tố nguy cơ liên quan đến chó nhiễm Babesia spp.tại TP.Cần Thơ

Cấp bài tham luận: Cấp Nhà nước

Tên hội thảo: Hội nghị khoa học Chăn nuôi - Thú y Toàn Quốc 2023

Thời gian: 05-10-2023

Tác giả: Trần Thị Anh Đào (Thành viên ngoài trường/khác: Trần Ngọc Bích, Lê Quang Trung, Trần Thị Thảo, Nguyễn Hữu Tâm)

Đơn vị: Khoa Sinh hóa - Thực phẩm

Synchronous Control of Dual Motor With Master-Slave and Cross-Coupling Methods

Cấp bài tham luận: Cấp Quốc tế

Tên hội thảo: The 6th International Conference on Green Technology and Sustainable Development

Thời gian: 30-07-2022

Tác giả: Mai Nhật Thiên (Thành viên ngoài trường/khác: Lê Công Kỳ Vọng_DH SPKT Hồ Chí Minh ( Tác giả chính), Trần Đức Thiện_DH SPKT Hồ Chí Minh)

Đơn vị: Khoa Kỹ thuật công nghệ Điện - Điện tử

Physicochemical Properties of Vietnamese Tamarind Fish Sauce Fortified with Iron and Zinc during Storage

Cấp bài tham luận: Cấp Quốc tế

Tên hội thảo: The 21st FOOD INNOVATION ASIA CONFERENCE 2019

Thời gian: 13-05-2019

Tác giả: Nguyễn Phụng Tiên

Đơn vị: Khoa Sinh hóa - Thực phẩm
THỐNG KÊ

Số truy cập trong ngày: 4127

Số truy cập trong tháng: 203842

Tổng số truy cập: 2984103

Thông tin liên hệ
Hotline: -

Email: qlkh@vlute.edu.vn