❖ Đề tài KH&CN
Trang chủ Bài báo khoa học Quality, protease inhibitor and gelling property of duck egg albumen as affected by storage conditions
# | Chi tiết | |
---|---|---|
Tên bài báo | Quality, protease inhibitor and gelling property of duck egg albumen as affected by storage conditions | |
Tên tạp chí | Journal of Food Science and Technology | |
Loại tạp chí | Tạp chí khoa học quốc tế | |
Thời gian xuất bản / công bố | 02-2018 | |
Đường link | https://doi.org/10.1007/s13197-017-2960-6 | |
Số phát hành | 55 | |
Nội dung | Physicochemical properties, trypsin inhibitory activity, and gelling properties of albumen from duck egg during 15 days of storage at 4 C and room temperature (28–30 C) were studied. As the storage time increased, Haugh unit and moisture content decreased, while the pH value increased (P< 0.05). The rate of changes was lower at 4 C. Trypsin inhibitory activity in albumen from egg stored at 4 C was higher than that kept at room temperature throughout the storage time (P< 0.05). Nevertheless, no differences in protein patterns were observed during the storage. Based on texture profile analysis, the highest hardness, gumminess, and chewiness were found at day 3 for room temperature and at day 6 for 4 C. Higher values were attained for eggs kept at 4 C. Conversely, albumen gels made from eggs stored at room temperature exhibited higher cohesiveness, adhesiveness, springiness, resilience than those kept at 4 C. The gels had the lowered whiteness when eggs were stored for a longer time, particularly at room temperature. Thus, storage condition directly affected the quality of albumen from duck egg. | |
Tác giả | Trần Hồng Quân | |
Đơn vị | Khoa Khoa học Sinh học ứng dụng | |
Ghi chú |
❖ Các bài báo khoa học liên quan
Tự chủ đại học đáp ứng yêu cầu cách mạng công nghiệp 4.0
Loại tạp chí: Tạp chí khoa học trong nước
Thời gian công bố/xuất bản: 08-2022
Thành viên: Hồ Minh Trung, Phạm Minh Trí
Đơn vị: Khoa Khoa học cơ bảnLoại tạp chí: Tạp chí khoa học trong nước
Thời gian công bố/xuất bản: 10-2014
Thành viên: Nguyễn Minh Trung
Đơn vị: Khoa Sư phạm kỹ thuật và Xã hội nhân vănProceeding of the International Conference on Computer Modeling and Simulation (ICCMS 2018);
Loại tạp chí: Tạp chí khoa học quốc tế
Thời gian công bố/xuất bản: 01-2018
Thành viên: Tác giả/Đơn vị ngoài trường, Cao Hùng Phi
Đơn vị: Ban giám hiệuLoại tạp chí: Tạp chí khoa học trong nước
Thời gian công bố/xuất bản: 02-2021
Thành viên: Trương Văn Xạ, Nguyễn Trung Trực, Huỳnh Thị Phương Thảo
Đơn vị: Khoa Khoa học Sinh học ứng dụngPrediction of Surface Roughness When Surface Grinding C45 Steel Using CBN Grinding Wheel
Loại tạp chí: Tạp chí khoa học quốc tế
Thời gian công bố/xuất bản: 01-2020
Thành viên: Lê Hồng Kỳ
Đơn vị: Ban giám hiệu
Đăng ký biên soạn Giáo trình năm 2023
➤ Đề tài KH&CN: 110
➤ Báo khoa học: 481
➤ Sách xuất bản: 57
➤ Bài tham luận: 38
➤ Hướng dẫn khoa học: 24
➤ Hội đồng đề tài: 42
➤ Hội đồng luận văn/luận án: 24
➤ Hội đồng phản biện sách/báo: 10
➤ Sở hữu trí tuệ: 0
➤ Tin tức: 3
➤ Văn bản - biểu mẫu: 103
➤ Thông báo: 19
➤ Số truy cập trong ngày: 474
➤ Số truy cập trong tháng: 239504
➤ Tổng số truy cập: 820462
Email: nckh@vlute.edu.vn