❖ Đề tài KH&CN
Trang chủ Bài báo khoa học Quality and storage stability of fish tofu as affected by duck albumen hydrolysate-epigalocatechin gallate conjugate
# | Chi tiết | |
---|---|---|
Tên bài báo | Quality and storage stability of fish tofu as affected by duck albumen hydrolysate-epigalocatechin gallate conjugate | |
Tên tạp chí | LWT - Food Science and Technology | |
Loại tạp chí | Tạp chí khoa học quốc tế | |
Thời gian xuất bản / công bố | 02-2020 | |
Đường link | https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0023643819312691 | |
Số phát hành | 120 | |
Nội dung | The impacts of duck albumen hydrolysate-epigalocatechin gallate (DE)-conjugate at different levels (0.5–2.0 g/100g) on gel properties, sensory characteristics and storage stability of fish tofu during 21 days of refrigerated storage were evaluated. The incorporation of DE-conjugate increased breaking force, deformation, hardness, chewiness, cohesiveness, and springiness of fish tofu as the levels of DE-conjugate were augmented by enhancing protein cross-linking in fish tofu gel network (P < 0.05). However, fish tofu containing DE-conjugate showed lowered whiteness and L*, while ΔE*, a*, and b* values were augmented (P < 0.05). Fish tofu containing 1.5–2.0 g/100g DE-conjugate showed higher likeness scores than the control (P < 0.05). Additionally, DE-conjugate with antioxidant activity could effectively retard lipid oxidation (LO) of fish tofu during the storage ascertained by lowered increases in peroxide value (PV) and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS). Fish tofu incorporated with 1.5–2.0 g/100g DE conjugate had lower psychrophilic bacterial count (PBC) and total viable count (TVC) throughout the storage than those containing 0.5–1.0 g/100g DE-conjugates and the control. Thus, DE-conjugate could be considered as a potential protein cross-linker, antimicrobial agent, and antioxidant to assure quality and extend shelf-life of fish emulsion gels. | |
Tác giả | Trần Hồng Quân | |
Đơn vị | Khoa Công nghệ thực phẩm | |
Ghi chú |
❖ Các bài báo khoa học liên quan
Dạy học stem thông qua tích hợp với môn vật lí ở trường trung học phổ thông
Loại tạp chí: Thông tin khoa học
Thời gian công bố/xuất bản: 12-2020
Thành viên: Hồ Minh Trung, Võ Hoàng Tâm, Phạm Huy Tư, Phạm Thanh Tùng (Thành viên ngoài trường/khác: Trần Kim Phượng)
Đơn vị: Phòng Khảo thí và Đảm bảo chất lượng giáo dụcKhảo nghiệm các giống cà chua bi tại nhà lưới Trường sư phạm kỹ thuật Vĩnh Long
Loại tạp chí: Thông tin khoa học
Thời gian công bố/xuất bản: 12-2020
Thành viên: Nguyễn Trí Yến Chi
Đơn vị: Khoa Khoa học Sinh học ứng dụngLoại tạp chí: Thông tin khoa học
Thời gian công bố/xuất bản: 04-2022
Thành viên: Trương Văn Xạ
Đơn vị: Khoa Khoa học Sinh học ứng dụngLoại tạp chí: Tạp chí khoa học trong nước
Thời gian công bố/xuất bản: 04-2015
Thành viên: Phạm Huy Tư
Đơn vị: Phòng Quản lý khoa học và Hợp tác quốc tếGiáo dục thể chất ở các trường Đại học trong thời kỳ hội nhập – Thời cơ và thách thức
Loại tạp chí: Thông tin khoa học
Thời gian công bố/xuất bản: 09-2017
Thành viên: Phùng Văn Thiện
Đơn vị: Trung tâm Giáo dục thể chất và Giáo dục quốc phòng➤ Đề tài KH&CN: 110
➤ Báo khoa học: 472
➤ Sách xuất bản: 56
➤ Bài tham luận: 38
➤ Hướng dẫn khoa học: 17
➤ Hội đồng đề tài: 42
➤ Hội đồng luận văn/luận án: 24
➤ Hội đồng phản biện sách/báo: 9
➤ Sở hữu trí tuệ: 0
➤ Tin tức: 3
➤ Văn bản - biểu mẫu: 103
➤ Thông báo: 14
➤ Số truy cập trong ngày: 2961
➤ Số truy cập trong tháng: 41340
➤ Tổng số truy cập: 364512
Email: nckh@vlute.edu.vn